4.5.09

MÉS DE 500 PERSONES PARTICIPEN EN LA XIII DIADA DELS AMICS DELS CASTELLS

Mig miler de persones van participar en la XIII Diada dels Amics dels Castells que ahir vam celebrar a Tortosa. A les 9.30 hores del matí la Porta de l'Olivera de la Catedral estava ja plena de gent d'arreu del territori amb ganes de conèixer i fruir del patrimoni històric tortosí.

El recorregut d'enguany passava pel museu de la catedral, o bé exposició d'art permanent; per la ronda del castell, on vam conèixer els projectes de recuperació del barri de Sant Jaume i del Castell; pel call jueu de Remolins; pel balneari d'en Porcà; per la muralla medieval del segle XIV; i pel castell o fortí de Tenasses.

A destacar la reclamació que no enderroquen l'edifici central de l'antic balneari d'en Porcà, d'estil historicista i construit a finals del segle XIX, aprofitant les aigües medicinals de la zona, existents i aprofitades ja en època romana. Un projecte per fer-hi pisos i un equipament preveu tirar a terra aquest emblemàtic edifici de Remolins.

D'altra banda, la Diada portava com a títol "la diada del pacte pel patrimoni" en relació al pacte que hem aprovat recentment. Esperem, però, que l'Ajuntament sigui coherent i vegi aquest com una oportunitat i no pas l'enderroqui com vol fer en el cas del balneari.

Des d'aquí vull agrair al mig miler de persones que hi van participar, però especialment a aquells membres de la Junta que fa dies que hi treballen. Gràcies de tot cor.