14.4.09

ACTUALITZACIÓ DEL PACTE D'ENTESA

PER FER FRONT A LA CRISI, MÉS POLÍTICA SOCIAL

Com a membre d'ICV valoro molt positivament l’actualització de l’Acord Programàtic de l’Entesa Nacional de Progrés que van signar dimecres passat ICV-EUiA, PSC i ERC, i que avui s’ha entregat al President Montilla. Per a ICV aquesta actualització suposa protegir als més vulnerables i per tant més politica social i d'esquerres. Tot plegat, ho podríem resumir en els següents punts:

1. Un govern d’esquerres el primer que ha de fer és fer front a la crisi des de l’esquerra. Des d’ICV-EUiA estem satisfets perquè es tracta d’un acord per superar-la.

2. L’actualització del Pacte d’Entesa era necessària perquè la crisi no té precedent i té conseqüències dramàtiques per a la societat, sobretot als sectors més populars i vulnerables.

3. Amb l’acord es vol garantir més cobertura social i reforçar l’Estat de Benestar: s’estimulen plans locals anticrisi, s’inverteix en la cohesió dels barris, es formen les persones en atur, s’assegura la cobertura de beques-menjador i es reforcen les prestacions socials.

4. Suposa un full de ruta i un compromís, i ens allunya de la temptació que els diners del finançament serveixin més per eixugar el dèficit en comptes de donar prioritat als problemes de la gent.

5. Aquest acord vol dir més govern d’esquerres. L’actualització és una mostra de la cohesió i estabilitat del Govern.

6. Per això, després de l’acord, més que mai cal un bon finançament, i el govern d’Entesa ho farà amb unitat i fermesa.

7. Si el TC resol de forma negativa el recurs de l’Estatut, caldrà donar una resposta unitària i clara de les forces polítiques catalanes, liderada pel Govern.
En definitiva, poc a poc, anem donant respostes reals i no tan sols mediàtiques als reptes actuals del nostre país.