9.4.09

HABEMUS PACTE PEL PATRIMONI


A hores d'ara no és cap notícia que l'aprovació per unanimitat (de les cinc forces polítiques de l'Ajuntament de Tortosa) ha fet possible l'assumpció del Pacte pel Patrimoni Històric de Tortosa per part del mateix. Una proposta que hem elaborat des d'Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa per tal d'impulsar el ric patrimoni tortosí així com la ciutat històrica.


Deu propostes planificadores i bàsiques a deu anys vista que, de complir-se, marcaran un abans i un després en relació a la recuperació del barri antic de Tortosa i dels principals monuments. Una proposta ambiciosa, certament, però també realista i amb voluntat de consens polític. Recuperar aquest llegat és recuperar la cultura i l'autoestima tortosina, a més de significà un revulsiu econòmic per a la ciutat.


Aquestes deu propostes les podeu trobar a http://www.amicsdelscastells.blogspot.com/, les quals han estat avalades per més de 1000 signatures d'arreu de les Terres de l'Ebre. Per tant, gràcies a tots i totes els qui ens heu fet costat.


No us diré que ha estat fàcil aconseguir el consens per a l'aprovació del Pacte. Només el dia després de la presentació pública del propi Alcalde de Tortosa (CiU) posava en dubte la "bondat" del mateix en declaracions a la premsa. Altres no ho han dit públicament, però sí en altres àmbits. A ningú se li escapa que jo mateix, a banda de ser president d'Amics dels Castells, formo part del projecte polític d'ICV i que sóc membre del Govern tripartit de la Generalitat com a Coordinador d'Habitatge a les TE. Per tot això, molts i moltes pensaven que el pacte era una maniobra política i fins i tot, que es proposava per no poder-se aprovar. ¿? ¿?


Just el contrari, doncs, del que pretenia quan el vaig proposar a la Junta de l'entitat. Ho he dit mil vegades: necessitem consens, necessitem ser responsables i necessitem ser flexibles a l'hora de treballar per la nostra Ciutat. Vinguem d'on vinguem, siguem qui siguem. Tan de bo Tortosa cada dia tingui més pactes en molts altres aspectes. Segurament, tots, absolutament tots, els qui volem que Tortosa avanci ens n'alegraríem.