21.1.09

QUE ELS BANCS S'EXPLIQUIN AL CONGRÉS !!


Adjunto aquesta nota de premsa que considero altament important pels temps en els que ens trobem:


El portaveu ecosocialista al Congrés, Joan Herrera, insta a les entitats financeres a explicar perquè no donen crèdits a les famílies després d’haver acceptat diners del Govern
El secretari general d’ICV i portaveu ecosocialista al Congrés, Joan Herrera, ha registrat avui una petició de compareixença dels principals presidents dels bancs per a "avaluar l'eficàcia de les mesures preses per a l'augment de la liquiditat" dels cinc principals bancs espanyols i perquè expliquin què estan fent amb el diner públic”. “És un acte d’obscenitat que els bancs continuïn generant beneficis, hagin acceptat diners del Govern i en canvi no donin crèdits a les famílies. Volem que vagin al Congrés a donar explicacions”, ha remarcat Herrera.


En aquest sentit, Herrera ha recordat que en el seu moment, ICV va advertir que no es posaven condicions per a la venda d’actius i va posar en qüestió la falta de transparència d’aquestes mesures. “Ara el temps ens dóna la raó i Solbes lamenta que no donin crèdits a les famílies per tant cal que els principals presidents dels bancs que ja es van reunir amb Zapatero en el seu moment per reclamar ajuda, acudeixin a la cambra baixa a explicar per què no estan fent els deures”, ha destacat el líder ecosocialista.


Així, el portaveu ecosocialista al Congrés ha registrat avui en la Cambra baixa la sol·licitud de compareixença davant la Comissió d'Economia dels presidents del BBVA, Banc Popular, La Caixa, Caja Madrid, Unicaja i Grupo Santander així com el president de l'Associació Espanyola de la Banca i el de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis vagin al Congrés a donar explicacions.


A més, Herrera ha lamentat l’actitud de “resignació” davant de la pitjor crisi del ministre d’economia, Pedro Solbes. “És cert que el Govern no està a l’alçada de la situació. Ara cal que s’impulsin polítiques d’intervenció com s’estan fent a la resta d’Europa”, ha dit Herrera.


FINANÇAMENT


Per altra banda, Herrera també ICV emplaça a Zapatero a “moure fitxa” amb el finançament i “concreti més la proposta de finals de desembre” per a poder facilitar l’acord del nou model de finançament. “Tot i que Zapatero tenia la voluntat d’escenificar un acord, cal recordar-li que sense Catalunya no es pot dir que hi hagi acord”,ha afirmat el diputat al Congrés alhora que ha alertat que amb la xifra de 7.000 milions “no n’hi ha ni per començar” ja que ha recordat que Zapatero ha destinat 8.000 milions d’euros als ajuntaments i 30.000 milions d’euros a les entitats bancàries.


ALTO EL FOC A GAZA


Herrera també ha advertit a la comunitat internacional que no pot “somriure les gràcies a un estat que vulnera els drets humans” i ha justificat l’alto el foc a que “ja han complert amb el bombardeig sobre Gaza”. “Ens hauria agradat que l’alto el foc arribés amb les condicions dels governs europeus en relació als acords comercials a nivell internacional”, ha afegit Herrera al mateix temps que ha dit que espera de Moratinos que anunciï que “suspèn la venta d’armes a Israel”.