27.1.09

CONSTRUINT UN TERRITORI AMB MÉS POSSIBILITATS


Poc a poc estem sortejant els diferents habitatges que durant els primers anys del Govern tripartit es van anar adjudicant i pactant amb diferents ajuntaments ebrencs. Gairebé 300 habitatges de protecció oficial lliurarem enguany només a l'Ebre. Avui ha estat el torn de Flix, mentre que fa uns dies ho fèiem a Amposta. D'altra banda, Gandesa, Horta de Sant Joan i La Ràpita són altres poblacions que ben aviat veuran acabar també diverses promocions. Val a dir que Tortosa fou la primera ja que farà un any i escaig s'adjudicaren els pisos de lloguer per a joves, situats en l'últim edifici de l'Avinguda Remolins, davant del pavelló firal, i que gestionem des d'Habitatge.




Fer habitatges de protecció oficial responia a la situació en què ens trobàvem fa uns anys amb el boom de la construcció: gairebé cap promotora privada volia construir-ne ja que guanyava molt més - i ho venien tot- amb els de lliure mercat, molts cops amb preus desorbitants. Des del Govern d'esquerres es va apostar per una política pública d'habitatge que incidís en fer pisos per als més vulnerables: joves, famílies monoparentals, gent gran, gent amb menys recursos econòmics. Ara en veiem els fruits. També continuem treballant per tal d'adquirir nous compromisos amb ajuntaments - que ens cedeixen el sòl- i construir nous habitatges.




Els habitatges en si són d'una qualitat important. Avui a Flix ho comentava la gent: res a veure amb la protecció oficial de fa molts anys. Edificis amb aparcament, ben il·luminats, amb materials de gran qualitat i acabats i amb elements ecoeficients com plaques solars. Aquesta promoció ha costat més d'1'6 Milió d'Euros.




Poc a poc anem avançant amb la construcció social del país i territori. El pacte nacional de l'habitatge, més vigent que mai, continua endavant; també amb mesures concretes anticrisi, les quals aviat us comentaré.



UNIVERSITAT EBRENCA !!!

Com a membre del Govern de la Generalitat a l'Ebre també vull ressaltar la trascendència històrica d'haver-se aprovat avui la creació del Campus de la URV Terres de l'Ebre a Tortosa. Recuperem, poc a poc, una de les institucions que amb el Decret de Nova Planta va marxar de casa nostra, en aquell moment coneguda com Estudis Generals de Tortosa. Més enllà d'aquesta bona notícia, però, hem de pensar ja en el futur i continuar reclamant molts més estudis i sobretot, tenir el somni que d'aquí molts anys aquesta universitat sigui l'embrió d'una que deixi de dependre de la URV, a l'igual que en el seu moment va fer aquesta última respecte la Universitat de Barcelona configurant-se com a pròpia.