4.7.08

LA DOBLE CARA CATALANISTA/FRANQUISTA DE BEL I ERC


En primer lloc volem donar suport explícit a la signatura de la Declaració de Tortosa. No només perquè ens sembla important reivindicar la unitat de la llengua catalana i la relació fraternal del nostre territori amb el País Valencià i les Illes Balears, també, i sobretot, perquè reivindiquem al nostra centralitat: no som el cul del país, som la cruïlla dels Països Catalans. Per això, volem felicitar o Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià, per la seva iniciativa, i per haver despertat la memòria històrica en el govern tortosí.

Està molt bé, doncs, recordar la pèrdua de llibertats nacionals, però no podem tenir memòria històrica selectiva: ara fa uns mesos l’equip de govern va rebutjar una moció presentada per ICV en què es demanava el canvi de nom del barri 13 de gener (dia en què l’exèrcit feixista de Franco ocupava Tortosa) i el de la plaça d’Espanya (nom també imposat pel règim franquista quan es va construir l’Ajuntament). A més, dies abans, l’Alcalde de Tortosa va afirmar que el monument a la batalla de l’Ebre estava despullat de qualsevol simbologia franquista... Què ho pregunti a qualsevol turista o tortosí consienciat !

El govern de CiU i ERC a Tortosa té un doble discurs. Cada dia hi ha més exemples. Darrera de la cara de cordialitat s’amaga bona part d'hipocresia política. D’una banda construïm els Països Catalans i de l’altra no podem retirar els símbols franquistes que fereixen molta gent, la catalanista i la que va lluitar per la democràcia.

Veurem si en el proper ple, ERC i CiU són coherents i retiren aquests noms. Només així podrem creure que no són esclaus de tots els vots que els convergents van “prendre” al PP en les darreres eleccions municipals. Veurem també si la ERC de Forés té perfil i personalitat pròpia més enllà de les ordres de Bel.

3 comentaris:

Oriol Gracià ha dit...

Sí, a veure si algun govern d'aquesta ciutat treu d'una begada per totes el monument a "los Caídos" del mig del riu. Artísticament és molt lleig i simbolicament un insult. El seu lloc és un museu i no el centre del riu.

emigdi ha dit...

eik, Jordi,
la mescla d'aquestes dos banderes em produeix hurticària!!!, tio.

13degener ha dit...

Deu ni do amb el barri del 13 DE GENER!!!

Crec que teniu molta més feina que fer que no aquestes collonades.

I com ja em dit moltes vegades desde el nostre barri:
El cambiar de nom correspon als veins del barri!!!