23.6.08

EMIGDI SUBIRATS I EL BISBE DE TORTOSA, PREMIS “UN RIU DE LLIBERTAT” I “UN RIU D’OPRESSIÓ” 2008



Us faig arribar la nota de premsa que l'associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes de les Terres de l'Ebre ha enviat als mitjans comunicació. No cal dir que cal felicitar aquesta iniciativa i especialment al seu president, Frederich Sancho, així com als tres nominats al premi "Un riu de llibertat": Emigdi Subirats, Casal Panxampla i l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita. Tan de bo algun dia no s'hagin de fer actes com aquests.

Nota de premsa

L’Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes de les Terres de l’Ebre (AIGLTE) valora positivament les primeres jornades antihomofòbia que s’han celebrat aquest cap de setmana a Tortosa i Sant Carles de la Ràpita sota el lema “UN RIU DE LLIBERTAT”.

Un centenar de persones han participat durant els dos dies a unes jornades on s’han combinat actes reivindicatius, lúdics i culturals. Entre els quals cal destacar l’elaboració del primer Manifest Gai i Lesbià de Ciutats Menudes i Zones Rurals de Catalunya, el qual ha rebut el suport d’entitats del país com el Front d’Alliberament Gai de Catalunya, H2O Camp de Tarragona, Coordinadora Gai-Lèsbica de Catalunya, Associació LGBT Hospitalet de Llobregat i l’Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes de Catalunya.

Finalment, també s’ha fet entrega dels premis “Un riu de llibertat” i “Un riu d’opressió”. El primer ha recaigut en la persona d’Emigdi Subirats, escriptor de Campredó, defensor dels drets de gais i lesbianes a la premsa local. D’altra banda, el premi “Un riu d’opressió” ha recaigut en Xavier Salinas, bisbe de Tortosa, pels seus articles homofòbs en diferents àmbits del bisbat de Tortosa.

Terres de l’Ebre, 22 de juny de 2008.

Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes Terres de l’Ebre

www.gaiebre.org ,gaiebre@gaiebre.org

Tels 655086872/629791085

Rambla Catalnya 31, 43500 Tortosa, Terres de l’Ebre