15.7.08

UN HOME BO

La notícia de la pèrdua de Pepe Ramos ha estat molt comentada aquests dies a Tortosa. No és d'estranyar ja que Pepe era una persona molt estimada a casa nostra.

L'esquerra tortosina té en la seua persona un referent important. Pepe va ser un home vinculat a Tortosa per diversos motius: regidor del PSUC, membre i dirigent de diverses entitats esportives i veïnals i també una persona vinculada al món del periodisme.

Vaig conèixer personalment a Pepe Ramos fa pocs anys. Tot el que vaig poder escoltar d'ell foren bones paraules, ànims per aconseguir una societat més justa i una ciutat més dinàmica. Pepe m'explicava, ens explicava, totes les seues batalles amb orgull: els moments díficils de clandestinitat a Tortosa, els seus viatges secrets a París, l'eufòria de la democràcia, la traició dels companys de partit... La veritat és que no vaig poder conèixer en profunditat a Pepe ja que era molt gran i la salut li començava a passar jugades, però el que sí vaig veure clarament en ell que era un home bo, audaç i amb uns profunds valors democràtics. Li vam fer un homenatge ara farà un any. Tan de bo tots i totes tinguem ara i en el futur memòria democràtica per recordar figures com ell.

Pepe, des de Tortosa, sempre et recordarem com un dels homes que vas fer possible que visquem en llibertat. Sempre estaràs amb nosaltres.