29.10.07

PROU HOMOFÒBIA A LES TERRES DE L'EBRE


En els darrers anys s’han produït canvis socials importants a Catalunya que afecten a milers de persones. Un d’aquests canvis afecta directament al col•lectiu de gais i lesbianes, els quals han vist com s’han igualat els seus drets personals amb la resta de la ciutadania gràcies a l’aprovació de diverses lleis, entre les quals la de poder-se casar o adoptar.

És cert que aquestes lleis han contribuït a normalitzar l’existència d’aquest col•lectiu – entre un 5-10% de la població – i que ens han posat a l’avantguarda de molts països d’arreu del món com Bèlgica, Canadà o Gran Bretanya però també és cert que encara falta molt de camí a recórrer per aconseguir la vertadera igualtat social de gais i lesbianes.

Precisament, a les Terres de l’Ebre s’estan produint brots d’homofòbia en els darrers mesos, la darrera a Amposta, amb insults i pallisses a nois gais que simplement pel fet de mostrar públicament afecte són vexats i maltractats fins al punt de rebre assistència mèdica.

És trist que una societat democràtica que aposta per la igualtat no acabi d’entendre que estimar a persones del mateix sexe és tan sa com fer-ho a l’inversa, o si més no, que és igual de digne i que es mereixen els mateixos drets. La nostra cultura encara arrossega massa elements patriarcals que contaminats de tabús i prejudicis reneguen a la marginació a dones heterosexuals, d’una banda, i a homes gais i dones lesbianes, d’una altra.

Seria bo, doncs, que la societat s’unís en condemnar aquesta lacra social, l’homofòbia, a l’igual que es condemna la violència masclista, i que entre tots plegats reflexionéssim profundament sobre aquests fets que afecten a amics, familiars i coneguts. Des d’ICV volem felicitar la convocatòria realitzada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya el passat dissabte a Amposta en denúncia d’aquesta darrera agressió, i al mateix temps, comprometre’ns políticament a eradicar aquesta situació tan injusta i perversa que massa sovint es repeteix.

2 comentaris:

poemes i lletres ha dit...

Jordi,
Un poema per combatre la injustícia homòfoba i dignificar totes les maneres d'estimar-se.

Nu davant de tu, ens veiem iguals,
ens estimem i passem les mans
amunt i avall del nostre cos en desig.
Una passió de carn i d'esperit
pren possessió del jo més tendre,
i fa de tu el centre del meu ser.
Nu davant de tu, res no m'atura.
Ens veiem iguals, obrim els ulls
per mirar un món que es cec
davant la nostra estima i anhel.
Nu davant de tu, sóc jo i ets tu.

Amb estima,
Emigdi i Araceli

Raulnama ha dit...

Prou d'agressions ja siguen homòfobes, racistes, masclistes o de qualsevol tipus. M'alegro de trobar blocs compromesos amb les bones causes. Encara que pel que veig està una mica aturat això jeje. No pares de lluitar per allò que creus just!

Una abraçada des d'Ulldecona!

hhttp://www.raulnajas.blogspot.com