3.4.07

JOVES DE TORTOSA, MOLT A DIR.


Durant aquest 2006 i 2007 , JEV i ICV , hem estat els responsables directes en quant a les polítiques de Joventut efectuades per l’Ajuntament de Tortosa. Realment, podem fer-ne un balanç positiu. Hem gairebé triplicat el pressupost respecte als anys anteriors la qual cosa ens ha permès realitzar més i millors activitats per als i les joves de la nostra ciutat.


Hem potenciat l’oci alternatiu a través del festival Jove Elements amb 5 concerts gratuïts i activitats relacionades amb la participació, el respecte al medi ambient, la solidaritat, la justícia social (temàtiques sobre dones, immigrants, gais i lesbianes, etc) o l’associacionisme juvenil... Hem apostat pels joves artistes amb el concurs Recrearé –de còmic, vídeo i fotografia- i amb l’Ebre Musik per promocionar els músics novells... Hem activat la participació perquè els joves puguin dir la seua amb una procés participatiu anomenat “La Visió Jove de Tortosa”... Hem apropat les noves tecnologies a la joventut amb la creació d’una web i l’inici del servei la “Info al moment” amb el qual enviem gratuïtament sms als/les joves per informar-los de les activitats que es fan a la ciutat... Hem apostat per les associacions de joves amb una normativa específica de subvencions i la primera fira d’entitats juvenils... Hem millorat les instal•lacions del Punt d’Informació Juvenil... Hem donat ajudes als joves que vulguin llogar un pis a través de la Borsa Jove d’Habitatge... Hem facilitat el coneixement entre joves immigrants i autòctons a través del concurs Efecte Jove Intercultural, similar a l’Efecte Mirall de TV3... Hem renovat totalment la revista Tortosa Jove i hem encetat programes de ràdio per als joves... Hem organitzat desenes de cursos alternatius... I així un llarg etcètera. Ho podeu trobar tot i més a la nova web www.puntjove.tortosa.cat .


Ens hagués agradat fer més, però un any dóna per al que dóna. Som conscients que tot i la millora, encara és insuficient i que Tortosa pot fer molt més per als joves. Per exemple, cal recordar que hi ha dèficits històrics alarmants en quant a instal•lacions juvenils. Des de JEV i des d’ICV sempre ho hem denunciat i ara volem canviar aquesta realitat proposant tres grans actuacions per als joves. La primera, és continuar amb totes les activitats que hem estat fent durant el 2006-2007 i augmentar-ne el pressupost considerablement per poder fer-ne més i millors, amb més concerts, entre d’altres. La segona, consisteix en transformar l’antic mercat de Ferreries per convertir-lo en el primer gran Casal de la Joventut a Tortosa, amb una petita sala de concerts i un hotel d’entitats juvenils. Per tant ens posicionem en contra del PSC el qual vol que aquest espai ocupat històricament pels joves sigui seu d’unes oficines. I en tercer lloc, apostem per la conversió d’una part de l’antic col•legi Sant Josep en un alberg juvenil perquè la nostra ciutat es converteixi en un referent turístic per als joves del país, pel que fa a l’oferta cultural i mediambiental , en contra de la proposta de PSC-CIU-PP de la construcció d’un camp de golf a Vinallop.


Volem modernitzar Tortosa al servei de les persones. Volem que Tortosa lideri no només les Terres de l’Ebre sinó el centre dels Països Catalans, convertint-se en una ciutat mitjana de referència al nostre país. Volem una Tortosa que pensi més amb els joves, una Tortosa ecològica, sense camps de golfs (PSC-CIU-PP) ni transvasaments (CIU-PP). Volem una Tortosa justa, inclusiva, catalanista i oberta, on tots i totes, hi tinguem cabuda.

1 comentari:

Antoni Puig Solé ha dit...

A partir d'avui, la revista Loquesomos, dedica una pàgina, que s'anirà ampliant, en record d'Antonio Gramsci. Es tracta d'un projecte, amb el qual vinc participant, des de començaments d'any. La pàgina, és una meravella i ofereix un munt de recursos. Quan l’he pogut obrir per primera vegada, m'he emocionat. Ara ha arribat el moment de difondre-la. Espero que tots els companys d’Iniciativa i d’EUA hi col•laborin. El llegar d’Antonio Gramsci, també forma part de la nostre identitat.

http://www.loquesomos.org/lacalle/losotrosyyo/Gramsci/Gramsci.htm