16.4.07

VIURE A L'EBRE, UN PERILL CONSTANT


El passat dissabte vaig poder tenir el luxe d'assistir en l'acte que organitzaven a Tortosa diferents entitats i que tenia per objectiu transmetre consciència social vers l'amenaça de la instal·lació d'un cementeri nuclear a les nostres terres.


Cal reconèixer la tasca duta a terme per aquestes entitats, en especial, a la coordinadora anticementiri nuclear de Catalunya, per la seua bel·ligerància - a vegades, malauradament, poc entesa per alguns sectors- en defensa d'un territori net d'energies contaminants que atenten greument la salut pública dels ebrencs i ebrenques, i també, hipotequen el futur de centenars de generacions.


Des d'ICV estem totalment en contra d'aquesta instal·lació, en primer lloc, perquè encara no hi ha fixat un calendari de tancament de les centrals nuclears ni a Catalunya ni a l'estat. En aquest sentit, el nostre portaveu al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, insta periòdicament al govern socialista a què prengui mesures d'una vegada per totes i realment apliqui polítiques verdes, lluny de les centrals nuclears.


A més a més, però, hem d'estar alerta perquè aquest cementeri no vagi a parar al Camp de Tarragona ni les Terres de l'Ebre. Ja tenim prou "responsabilitat" a l'hora de ser territoris generadors d'energia i el límit ja està més que superat, si a més, hi afegim l'amenaça constant de transvasaments per part de CiU, el PSV i el PSOE i, evidentment, el PP.


Per això, des d'ICV, hem anunciat que proposarem a la resta de partits catalans que estan representats en el si del Parlament de la nostra nació a què diguin realment el que pensen i que es posicionin clarament en contra d'aquesta instal·lació a l'Ebre ni enlloc de Catalunya.


Només cal felicitar a la coordinadora per l'èxit que està tenint en les seues convocatòries. He anat a tres xerrades que han fet, dues a Tortosa i una a La Ràpita, i sempre ha estat un èxit d'assistència. Encara, per sort, hi ha gent que pensa que un altre món és possible. I en aquest món no hi entra l'energia nuclear.