26.2.07

ÈXIT DEL PRIMER CICLE DE CINEMA GAI I LESBIÀ DE LES TERRES DE L'EBRE


El passat divendres vaig poder assistir com a organitzador i com a un ciutadà més en el primer cicle de cinema de temàtica gai i lèsbica de les Terres de l'Ebre, organitzat per l'Associació per la Igulatat de Gais i Lesbianes de les Terres de l'Ebre (www.gaiebre.org) i la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Tortosa.


Realment em va sorpendre la bona acollida de la projecció de la primera pel·lícula, "Trick", la qual féu que el mateix cafè pub Andrògina es quedés gairebé petit. Crec que aquesta activitat és una d'aquelles que feien falta a la nostra ciutat i territori a l'hora de comparar-nos amb ciutats similars a Tortosa. En aquest sentit, hem estat pioners a l'Ebre, i fins i tot a altres poblacions més importants de Catalunya.


La realitat de gais i lesbianes no es dóna només en grans urbs. Als pobles i a les ciutats petites també hi ha persones que estimen i es senten atretes per persones del mateix sexe. La normalització d'aquest fet ha d'arribar arreu. I l'Ebre no pot ser cap excepció. Diferents estudis abalen que entre el 5 i 10% de la població és homosexual. Per tant, també calen activitats i polítiques dirigides cap aquest sector social, que malauradament ha estat estigmatitzat i marginat gairebé sempre. I ho continua estant tot i la igualtat jurídica aprovada en els últims anys. Qui no ha sentit insultar, ridiculitzar, fer burla o marginar a una persona titllant-la de "maricón" o de "bollera"? Qui no ha sentit comentaris despectius quan una persona presenta a la seua parella del mateix sexe? Qui no ha vist com s'assenyala a les persones gais com a ... mil denominacions plenes de tòpics?


Desgraciadament són massa les "persones" que encara utilitzen la tendència sexual com a insult. No en va els suïcidis entre nois i noies heterosexuals són molt més elevats que els de la resta de joves heterosexuals. En definitiva, amics i amigues, la igualtat social encara resta molt lluny.
Per això, volia animar-vos a tots i totes aquells a qui us agrada el cinema i que estigueu compromesos amb la vertadera llibertat i tolerància a que us allibereu dels prejudicis i de les bajanades que alguns escampen, i que vingueu cada últim divendres de mes al cafè Andrògina a veure una bona pel·lícula. La bona companyia i el bon "ambient" no falta.


L'èxit d'aquesta primera pel·lícula del cine fòrum , on hi havia gent de tots tipus: joves, grans, homes, dones, gais, lesbianes, heterosexuals... demostra que sortosament també a Tortosa i a les Terres de l'Ebre hi ha espais de llibertat, allunyats dels preudicis propis d'una societat conservadora, caciquil i hipòcrita. Salut i per molts anys !!
Podeu trobar més info a: www.gaiebre.org