24.4.15

MOURE TORTOSA ÉS COSA DE TOTS I TOTES
Després d’un procés de primàries obert, on podien participar tots els tortosins i tortosines, la plataforma Movem Tortosa ha escollit l’equip per concórrer a les properes eleccions municipals. Un equip que tinc la sort i responsabilitat d’encapçalar, acompanyat de membres de diferents formacions polítiques, de persones vinculades a les associacions i entitats de la ciutat com Paco Vallespí, Pere Cabanes o Pere Genaró així com de ciutadans i ciutadanes fins ara anònims amb ganes de moure Tortosa.
De fet, moure Tortosa és el nostre principal objectiu, la nostra il·lusió i la nostra responsabilitat. Creiem que és necessari presentar una alternativa sòlida a l’actual equip de govern de CiU per varis motius. El primer, perquè en qualsevol sistema democràtic és necessària i sana l’alternança a les institucions; el segon, perquè la majoria absoluta de CiU, de la forma en què s’ha gestionat, ha estat negativa per a la ciutat i l’Ajuntament; el tercer, perquè Tortosa necessita un nou impuls, un nou projecte il·lusionador que faci moure la ciutat i defensi els tortosins i tortosines de totes les polítiques de retallades i austeritat que estan aplicant els governs neoliberals, en una crisi que s’ha convertit en una autèntica estafa a les classes mitjanes i populars.
Per això, presentem un projecte basat en tres eixos: la defensa d’una nova manera de fer política; l’impuls d’una Tortosa que generi treball i, finalment, la convicció que l’Ajuntament ha de prioritzar la defensa de les persones.
Així, en primer lloc, apostem per una nova manera de fer política entenent que cal millorar i aprofundir la nostra democràcia. Per això hem elaborat un codi ètic, on ens comprometem a limitar els sous i mandats dels nostres regidors; on apostem per la transparència, lluitant contra la corrupció i fent de la participació ciutadana (votacions de les principals inversions, consultes, etc) la nostra bandera. Tortosa l’hem de construir entre tots, no tan sols entre uns quants.
En segon lloc, creiem necessari un nou model de ciutat, on l’obsessió de l’Ajuntament sigui facilitar la generació de llocs de treball. Per això defensem un Pla Estratègic de Ciutat, que impulsi els principals sectors econòmics de Tortosa, fent veritables polítiques actives d’ocupació. A més, Tortosa té molts actius com els 6 km de muralles i fortificacions, el riu, el comerç, la rehabilitació d’habitatges, el turisme, l’agricultura, entre molts d’altres, que si es saben aprofitar, poden donar molta feina a una ciutat, que ara per ara, té un dels índex d’atur més alts de Catalunya.
Finalment, som conscients que Tortosa, com totes les ciutats del sud d’Europa, castigades per les retallades i austeritat, es troba en una situació d’emergència social. Més del 30% de les nostres famílies estan en risc de pobresa, moltes d’elles sustentades per les pensions dels més grans. Cal que l’Ajuntament, que té un pressupost de més de 30 milions d’euros, impulsi un rescat social garantint un mínim de dignitat per aquestes persones que no arriben a final de mes, especialment les famílies que pateixen l’atur.
Per tot això, la responsabilitat de moure Tortosa és màxima. La il·lusió i la força també. Junts ho podem fer.