25.6.09

ICV LAMENTA QUE EL PSOE S'HAGI FET ENRERE EN L'ACORD PER APUJAR ELS IMPOSTOS ALS MÉS RICS


Nota de premsa


El diputat i portaveu d’ICV al Congrés, Joan Herrera, ha defensat una moció per incrementar la recaptació tributària a les rendes més altes, que ha estat rebutjada pel PSOE que ha pactat amb CiU.


El diputat i portaveu d’ICV al Congrés, Joan Herrera, ha lamentat que el PSOE s’hagi fet enrere en el suport a la moció que ha defensat avui la formació ecosocialista per a la modificació de la fiscalitat amb una pujada d’impostos a les rendes més altes, entre aquestes la dels esportistes d’elit. Tot i que ICV, amb IU, havia pactat aquest matí una transaccional al PSOE, finalment a les sis de la tarda els socialistes l’han retirada perquè ICV no ha acceptat votar “sí” al sostre de despesa en els pressupostos 2010 en la votació d'aquest dijous ja que l’acord de finançament amb Catalunya encara no està tancat. El PSOE ha pres aquesta decisió després d’aconseguir el suport de CiU.

En la moció que ha defensat Herrera (podeu consultar-la a l’apartat de Documents d’aquesta web) i que finalment el PSOE ha votat en contra es volia incrementar la recaptació tributària de l’Estat a les rendes més altes i la progressivitat dels impostoso. Per aquest motiu, es demanava l’eliminació dels 400 euros, introduir la progressivitat en la deducció o prestació de 2.500 euros per naixement o adopció, gravar els nivells més alts de renda mitjançant el 50% per a les rendes més lates de 7.000 euros mensuals i recuperar l’impost de patrimoni.

També es demanava lluitar contra el frau fiscal i els paradisos fiscals, impulsar una fiscalitat verda i reformar l’article 93 de la llei 35/2006 de 28 de novembre –coneguda com a “llei Beckham”- perquè els jugadors amb fitxes superiors als 60.000 euros mensuals no puguin acollir-se a una tributació equivalent al 24% marginal.