10.3.09

FELIP PUIG, IRREGULARITATS?

Us adjunto les declaracions del Síndic de Comptes, el senyor Joan Colom, les qual ha realitzat en el programa d'avui que dirigeix a TV3 el periodista Cuní.

El senyor Joan Colom ha afirmat que Adigsa, empresa pública d'habitatge de la Generalitat de Catalunya, mentre estava governada pel Molt Honorable Conseller Felip Puig, el famós conseller transvasista de CiU, va cometre algunes "irregularitats" que demostren que "poden haver responsablitats contables". Us adjunto, doncs, les dues respostes transcrites en relació a aquesta polèmica que ja fa alguns dies que sorgeix per la premsa.




P- ENTRE 2003 I 2004 S’HAURIEN FET CONTRACTES VERBALS I RECÀRRECS SENSE JUSTIFICAR FINS AL 80% PER OBRES REHABILITACIÓ

R- Això és el que ha sortit expedients que hem revisat nosaltres i és una mostra que considerem representativa del conjunt d’expedients que va fer empresa en aquells anys. I per tant hi poden haver responsabilitats contables.

P- DEIA L’EXCONSELLER MILÀ QUE ENCARA QUE PART DEL TEMPS QUE ELL ERA CONSELLER ESTÀ INVESTIGAT ELL HO VA DESTAPAR, L’EXCONSELLER PUIG QUE TOT ESTAVA JUSTIFICAT I QUE LES OBRES DE REPARACIÓ D’IMMOBLES PER VIA URGÈNCIA A VEGADES NO PODEN SEGUIR LA LIMITACIÓ I LA LENTITUD EN EL TEMPS DE LES CONTRACTACIONS PÚBLIQUES.

R- Doncs si hagués estat el cas que se seguís el tràmit d’urgència que no es va aplicar. Per tant no és una excusa aplicable en aquest cas. Perquè aquest tràmit s’ha donat per reparar aquest pont d’aquí mateix quan les aigües es van endur el pont de la carretera es va aplicar tràmit urgència. Això està contemplat per a la Llei. No és el supòsit que hi ha en el cas d’Adigsa. En el cas d’Adigsa, i d’una manera sistemàtica, atès el percentatge de casos, en els expedients verificats s’aplicaven aquests sobrecostos habitualment.