28.10.08

NOVA COORDINACIÓ A JEV


El màxim espai de decisió de l'organització política juvenil, sota el lema "Canviem la política per transformar el món!", ha comptat amb la participació de 200 joves d’arreu de Catalunya, que han traçat les línies d'acció del proper mandat de dos anys i han triat els nous òrgans de direcció (Consell Nacional, Coordinació Nacional i Equip Coordinador Nacional).

Joves d'Esquerra Verda (JEV) ha celebrat aquest cap de setmana de 25 i 26 d'octubre la seva IX Assemblea Nacional al Prat de Llobregat. Durant dos dies, 200 joves adherits, adherides, amics i amigues, així com persones convidades d'altres organitzacions de referència nacional, estatal i internacional, han debatut sobre el contingut dels dos documents marc presentats: "Canviem la política per transformar el món" i "Més d'Esquerres, Més Benestar", els quals duen a la pràctica els conceptes d'una altra manera de fer política en un context de crisi econòmica com l'actual. També s’ha aprovat el Balanç de Gestió de la Coordinació Nacional sortint, encapçalada per Laia Ortiz i David Cid.

A més a més, JEV s’ha mostrat rotundament en contra de canviar la política d’aliances d’ICV en el Govern de la Generalitat, ja que CiU representa només els interessos dels poderosos. JEV també ha aprovat resolucions en contra de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), sobre un model nacional inclusiu i d’Europa social i dels pobles federal (Grup Qüestió Nacional), a favor del reequilibri territorial (JEV Ponent i JEV Ebre), pel soterrament de l’alta tensió (JEV Pirineu), sobre el 4t Cinturó i pel dret a l’oci nocturn (JEV Vallès Occidental), per la nova cultura de la mobilitat (JEV Baix Llobregat) i contra les retallades socials de l’Europa del capital (Grup Política Social).

D'altra banda, la IX Assemblea Nacional ha servit per renovar els òrgans de direcció de JEV. Així, s’ha votat amb més del 90% dels vots la nova Coordinació Nacional de Janet Sanz i Míguel Ángel Díaz, que han portat a votació, unànime, del nou Consell Nacional (composat per una candidatura de tipus nominal i terrirtorial), el nou Equip Coordinador Nacional, composat per 6 homes i 5 dones.

Finalment, a partir del migdia de diumenge, s’ha dut a terme l’acte de cloenda de la IX Assemblea Nacional, on hi havia presents nombroses entitats del país i hi han intervingut els dirigents d’ICV Joan Saura (president) i Lluís Tejedor (alcalde del Prat).

Així mateix, el moment més emotiu de l’acte ha estat el de les jubilacions, especialment les de David Cid i Laia Ortiz, fins ahir coordinador i coordinadora nacionals els darrers 4 anys. Des de les Terres de l'Ebre desitgem que la nova direcció de JEV aporti molt en el projecte de l'esquerra verda nacional.