8.9.08

TORNEM-HI...


Després de tants dies sense escriure ja torno a ser aquí. La veritat és que he estat molt embolicat amb molts de temes la qual cosa m’ha fet deixar el bloc una mica aparcat. Per això intentaré fer un resum de tot allò que ara per ara se’m passa pel cap i que directament m’afecta i tinc ganes d’explicar-vos.

Em primer lloc, m’agradaria parlar de les Festes de la Cinta. Foren el mateix de sempre. Cap canvi significatiu respecte els models anteriors. L’equip del senyor Bel, que sempre deia que les festes eren obsoletes i calia canviar, després de dos anys al govern no han fet res més que repetir el model de sempre. A més, ni tan sols han escoltat la proposta en positiu feta per ICV al respecte. Per tant,només cal suspendre’ls per demagogs i autoritaris en aquest aspecte.

També cal parlar d’ICV a nivell nacional. Sabeu que aviat hi haurà la 9ena Assemblea Nacional. Un Assemblea absolutament participativa on tothom dirà i opinarà el que voldrà. El moviment crític Coherència i Territori estic plenament convençut que sortirà reforçat d’aquest debat, fent ICV més forta, i el que és més important, reconduint i reforçant el projecte de l’esquerra verda nacional.

D’altra banda, des d’Amics dels Castells estem treballant moltíssim. A banda de l’11è Concurs de Pintura que varem celebrar fa una setmana, continuem amb les negociacions del Pacte pel Patrimoni Històric de Tortosa. A més, aquesta setmana presentem la I Jornada Turisme i Patrimoni organitzada conjuntament amb la URV TE per la qual passaran docents i experts de patrimoni i turisme d’arreu del país. La cita és el proper dia 24 d’octubre. Podeu informar-vos a http://www.amicsdelscastells.blogspot.com/

Per acabar, també comentar-vos la meua nova responsabilitat com a responsable d’Habitatge a les Terres de l’Ebre. Cal dir que és un repte important i que gràcies als instruments que es deriven del Pacte Nacional per l’Habitatge i la Llei pel Dret a l’Habitatge hauran de facilitar aquesta feina tan complexa i agraïda a la vegada. De moment, des del departament, ja estem construint 280 habitatges de protecció oficial, a més de gestionar tots els ajuts de rehabilitació i compra –venda que existeixen. Prompte inaugurarem la Borsa d’Habitatge del Baix Ebre per apropar el servei a la ciutadania, i sobretot, els ajuts del lloguer.