17.4.08

TERRES DE L'EBRE, PRIORITAT.

Amics, amigues,

Us adjunto el comunicat que ahir vàrem fer públic des d'ICV Terres de l'Ebre:

INICIATIVA TERRES DE L’EBRE MANIFESTA LA SEVA OPOSICIÓ FRONTAL A LA INTERCONNEXIÓ DE XARXES I DEMANA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER DE MEDI AMBIENT

ICV Terres de l’Ebre demana a la seva direcció nacional que abandoni el Govern si es tira endavant una canonada permanent i es vulnera, així, el “Compromís per l’Ebre”. En cas contrari, les organitzacions locals d’ICV a les Terres de l’Ebre obriran un període de reflexió per tal de revisar la seva vinculació a ICV.
Davant l’anunci d’un acord entre el Govern Espanyol i la Generalitat per tal d’interconnectar de manera permanent el sistema del CAT amb el d’ATLL, Iniciativa per Catalunya Verds Terres de l’Ebre vol manifestar:

• Que rebutja la interconnexió de les xarxes del CAT i ATLL. Aquest projecte és un transvasament permanent, irreversible, i contrari al model de gestió d’aigua que ha vingut defensant el govern del nostre país.
• Que creiem que aquesta obra no s’acabarà a temps i no podrà atendre a temps les possibles necessitats d’aigua a l’àrea metropolitana, però quedarà a disposició dels successius governs, que podran fer una utilització de la infraestructura que atempti contra els interessos del territori. El Govern Espanyol aprofita, per tant, la situació de sequera per fer una obra de caràcter estructural i irreversible que podria justificar noves transferències d’aigua fora de la conca a partir dels sobrants de concessions de regadiu.
• Que aquesta imposició del Govern Espanyol posa en dubte la capacitat d’autogovern del nostre país.
• Que s’ha menystingut el territori, ja que ni els responsables de la Conselleria de Medi Ambient, amb el Conseller al capdavant, ni els responsables del Ministerio que han decidit apostar per aquesta infraestructura, han vingut a les Terres de l’Ebre per informar la ciutadania.
• Que ICV Terres de l’Ebre demana públicament que s’obri un període de reflexió dins d’ICV sobre la seva permanència dins del Govern de Catalunya. ICV Terres de l’Ebre demana a la seva direcció nacional que abandoni el Govern si es tira endavant una canonada permanent i es vulnera, així, el Compromís per l’Ebre. En cas contrari, les organitzacions locals d’ICV al territori obriran un debat per tal de revisar la seva vinculació a Iniciativa per Catalunya Verds.
• Demanem la dimissió del Conseller de Medi Ambient i Habitatge per la seva gestió política i comunicativa.
• Finalment, emplacem a totes les forces polítiques de les Terres de l’Ebre que exigeixin públicament a les seves direccions nacionals que respectin el “Compromís per l’Ebre” i els principis de la Nova Cultura de l’Aigua.

3 comentaris:

emigdi ha dit...

Jordi,
Un castell imponent vora el mar,/
refugi de soldats d'estirp, gent ufana/
el Maestrat posa accent a la parla.../
Reviu el poeta la Morella musulmana,/
ressona una veu que vora el Delta canta./
I canta a la terra d'arròs/,
a l'olor d'olivera en primavera,/
a les tardes d'estiu a l'Ampolla,/
i als freds hivern sota l'ombra de Caro nevada./
I a Beseit es banya amb aigua Matarranya,/
que a La Codonyera s'escriu,/
la dolça llengua d'Espriu./
Es canta, es parla, es somnia/
amb estirp de gent de bona planta,
i amb un riu que somriu/
que ens deixa regust a dolça aigua.
Una abraçada,
Emigdi

"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

Fa ràbia pensar que tots els fenomens que van fer d'ICV una força ascendent, estan causant un boomerang polític d'efectes nefastos.

Jo no dóno la batalla per perduda, però necessitem els revulsius elementals per afrontar el nou cicle.

Avui l'ha dit molt grossa el Baltasar i lamentablement hauria se de ser matèria de destitució i retirada de confiança de part d'ICV.

Ha tractat de molt mala manera als companys de l'Ebre. Jo, per simpatia, em sento més de l'Ebre que mai i em considero menyspreat per Baltasar. És lamentable i, de no aturar-ho aviat, ens podem trobar en una fase de difícil resolució.

Activament, sense deixar la nau, ens anem trobant gent de la base per intercanviar opinions.

A banda del meu blog, on de manera més personal es tracta el tema...et convidem a dir la teva en el blog de debat:

http://www.verdiroig.blogspot.com

Joan Lleonart ha dit...

Companys, no esteu sols... som més al territori (més enllà del delata) que pensem com vosaltres! anims i felicitats per la iniciativa i la valentia!

Però cal seguir lluitant, no deixeu la lluita i potser algun dia podem canviar-ho!