10.3.08

CONTINUEM TREBALLANT

Les eleccions estatals ja han passat a la història. El PSOE s’arrima a la majoria absoluta i guanya pes. El PP millora resultats i guanya diputats. Mai els dos partits havien tingut tant de pes. CiU treu un diputat més, però tan sols puja 0,2 dècimes i perd vots. ERC passa de 8 a 3 diputats i del 15,8% de vots passa a un 7,8. ICV perd un dels dos diputats, perdent 0,9% en percentatge de vots.

La bipolaritació i el vot útil ha guanyat. Ni AVE, ni retallada de l’Estatut, ni Ibarra ni Bono, ni populisme, ni la niña de Rajoy... Els dos grans partits cada cop prenen més posició a les forces nacionalistes i d’esquerres. Tot s’uniforma. És la lògica del consumisme i del capitalisme. Gairebé podríem dir qui controla els mitjans de comunicació. TV3 és la gran excepció, una de les poques televisions públiques on els cinc partits tenien veu, tot i que pautada entre els grans i minimitzada per als petits.

Des d’ICV també fem autocrítica. Cal reflexionar, cal veure què hem fet bé i que hem fet malament. Per 300 vots hem perdut el segon diputat. Amb tot continuarem treballant, continuarem fent propostes que afavoreixin una Catalunya amb una societat més justa, més respectuosa amb el medi ambient i més forta nacionalment. Això és el que volem i per això continuarem treballant.