20.12.07

COMERÇ JUST PER A NADAL I PER A SEMPRE

Durant aquests dies l'Associació Tot Món Comerç Just i la botiga Tot Món de Tortosa està fent una campanya de comerç just arreu de les Terres de l'Ebre. Així ho he pogut saber gràcies a la nota de premsa que ha enviat l'entitat i que ha sortit a diferents mitjans de comunicació com TVON. A sota, us adjunto la notícia.

Des d'aquí vull felicitar a persones com Josep i Asiris, català autòcton i catalana d'adopció amb origen cubà. Persones com ells són els qui encara creuen que un altre món és possible, un món més just, més igual, més lliure. Persones que coneixen les diferències socials entre els països rics i pobres, entre uns continents i altres. Persones que amb la seua tasca contribueixen a millorar mica en mica la nostra realitat, actuant de manera local, pensant de manera global.

No només per aquestes dates, amb un consum exagerat, ens hauríem de recordar del comerç just. Jo mateix em faig la primera crítica. Seria bo que sempre, durant tot l'any, compréssim productes d'aquestes característiques. Potser així les coses canviarien a un ritme més ràpid.

Recordeu que a mà esquerra del meu bloc podeu trobar el bloc del comerç just de Tortosa. Us animo a què feu una ullada. Ara us deixo amb la nota de premsa que he trobat sobre la campanya que fan a les Terres de l'Ebre:


L’IES de l’Ebre de Tortosa ha celebrat una nova jornada de comerç just. Segons els organitzadors, la jornada té el doble objectiu de servir com a experiència didàctica als alumnes del cicle formatiu de Comerç de l’institut que, per un dia, han de fer-se càrrec d’una botiga real i, d’altra l’altra, permet divulgar la idea d’un consum responsable entre el jovent. El professor de Comerç de l’IES de l’Ebre, Agustí Moreso, ha explicat que aquesta jornada, que és fruit d’una proposta del gerent de la botiga Tot Món de Tortosa, ja fa quatre anys que es realitza i des del primer moment ha estat un èxit. Així mateix, Moreso ha remarcat que alhora aprofiten per divulgar la idea d’un consum responsable a partir dels articles de comerç just. En aquest sentit, el gerent de Tot Món, José Garces, ha remarcat que tots els productes que cedeixen a l’institut són solidaris amb el tercer món i estan fets amb “condicions dignes” i que allò que es vol es impulsar als alumnes a practicar un consum de proximitat. Els alumnes de l’IES de l’Ebre també valoren positivament el desenvolupament d’aquesta jornada ja que consideren que l’experiència els servirà quan realitzin les pràctiques del cicle formatiu de Comerç que estan fent, o bé quan s’incorporin al mercat laboral.

3 comentaris:

emigdi ha dit...

Jordi,
Com a mostra d'estima, un poema solidari per a aquestes festes. Que els reis mags o Santa Claus et portin molts regals i, sobretot, molta felicitat i èxits personals.

Sé d'una música que engendra pau,
sé de les lletres amb concòrdia,
sé de les belles arts humanes,
sé del sentit de l'existència.
I m'acarono a l'estima als éssers humans,
a la natura tothora verda i clara, al riu que somriu a voltes,
i el seu anhel de besar el mar.
Sé d'aquest univers nostre amb terres
properes i llunyanes,
amb gent de tots colors i condicions.
La pàtria dels humans ens espera,
oberta a la justícia solidària.
Sé dels herois de tots els temps,
els sandinos i els maciàs,
bolívar i el gran José Martí cubà,
i la Rosa de Luxemburg sempre en ment.
I sé de la lluita fragant
per la terra nostra, per un país de somni,
tants cops vexat, tants cops esborrat de la història.
Sé del vers que retrata Tortosa
com a terra pont de la terra nostrada.
Perquè sé d'una fita: Catalunya,
i la llibertat del món.

Espero que t'hagi agradat.
Una abraçada,
Emigdi

Jose Luis Garcés de Marcilla Oller. ha dit...

Hola Jordi:
Grácies per publicar la nota de premsa

cortazariana ha dit...

jordi: te dejo mi abrazo.
oye, no recuerdo quien dijo eso de que "lo que hacemos es sólo una gota en el mar, pero el mar sería menos inmenso sin esa gota" y eso sirve para casi todo.
gracias por ser como eres y por tener esta ventanita abierta de par en par para poder leerte; por tu apoyo y por tu sensibilidad.
feliz año y muchas cosas buenas. nos vemos.

Asirys.