12.11.07

ERC I ICV PESEN MASSA...



Aquesta setmana el senyor Duran i Lleida, secretari general de CiU, i president d’UCD ens feia arribar la seua preocupació perquè el país està governat per minories com ERC i ICV...

Això ho diu un líder d’una formació política que té 15 diputats al parlament de Catalunya mentre que ICV en té 12 i ERC 21, per tant, com pot acusar de minoritàries a unes forces polítiques que tenen el mateix o més pes que la seua?

La seua aposta per la sociovergència, o fa uns dies amb el PP, només demostra que UDC, i per tant, part de la coalició de CiU només busquen esgarrapar poder i menysprear a unes forces nacionals i d'esquerres que segons ell no haurien de marcar l’agenda política catalana.

També cal a dir que la direcció d'UDC de Tortosa diu que aquí la situació és diferent perquè ells són els qui han guanyat i estan governant... Per tant, el seu discurs -com sempre- varia segons els seus interessos. Ara pacto a Madrid amb el PP, ara a Catalunya amb el PSC, a Tortosa amb ERC, a la diputació amb el PP... No són casos aïllats, és la seua política d'aliances, que demostra que fan el que els hi convé per arribar al poder, i canvien de discurs segons bufa el vent... o els vots.

D'altra banda, sobre l'opinió que ha de governar el partit més votat, no cal repetir que aquest no és el debat. L'Estatut i la llei electoral catalana -aprovada també per ells- consagra un model democràtic no presidencialista entre 2 grans partits, sinó en una majoria parlamentària a través de l'elecció d'un dels diputats o diputades com a president o presidenta... Si no fos així, partits "minoritaris" com el seu, ICV o altres possiblement no estarien dins del joc polític i això, tornaria a afavorir als grans partits que tant de mal fan a la societat.

Finalment, recordo amb gràcia quan aquest senyor, Duran i Lleida , venia a les Terres de l’Ebre per defensar les virtuts del PHN i del transvasament del PP i CiU...

Millor que no sigui ell, precisament, qui marqui l’agenda política catalana. Com a mínim, als ebrencs i ebrenques ens anirà millor...

1 comentari:

poemes i lletres ha dit...

Jordi,
Veig que compartim ídol! Duran i Lleida em cau igual que una patada als collons! Parlo d'aquesta manera per ridiculitzar la seua moralitat: carca, desfassada, masclista. Jordi, jo que sóc molt crític amb les direccions dels partits, en canvi penso que alguna cosa han fet bé ERC i ICV si aquest tio parla d'aquesta manera.
Salut,
emigdi