11.10.07

NAIX INICIATIVA PEL POBLE VALENCIÀ


La gent d'esquerres, verda i nacionalista-federalista estem d'enhorabona: al País Valencià naix IPV, un partit que vol unir esforços per aglutinar les sensibilitats de la gent feminista, d'esquerres i ecologista dels nostres veïns.

El País Valencià comparteix amb Catalunya moltes coses, sobretot la història i la llengua. Cada cop més, després d'anys de regionalisme i nacionalisme espanyol, sorgeixen també corrents polítics paral·lels entre ambdós països. No cal dir que les Terres de l'Ebre som a la cruïlla d'amdós països, de fronteres fícticies, que no ens creiem les divisions fetes per reis o guerres. El bisbat de Tortosa, segurament, és l'exemple més clar d'aquesta unió tortosino-valenciana, i per extensió, catalano-valenciana.

Caldrà veure, si en un futur no llunyà, la gent del País Valencià decideix democràticament unir encara més els lligams amb Catalunya, i això sí, des d'un punt de vista social, d'esquerres, cultural, ecològic, i per què no, nacional-federal, com als temps medievals.

Us recomano que visiteu la web: http://www.iniciativapv.org



3 comentaris:

poemes i lletres ha dit...

Jordi,
No cal dir que desitjo molta sort a la nova formació, ja que la recuperació cultural i lingüística del País Valencià és veritablement essencial per a la catalanitat. Com deia Joan Fuster (un dels meus mites ideològics): no és que la bandera i la llengua del País Valencià siguin paregudes a la catalana, és que és la mateixa.
Només desitjar també que IPV tingui una bona sintonia amb el Bloc i amb ERPV, i no caiguin les tres formacions en baralles personalistes que tant mal ens fan. Amb la dreta tan bèstia de Francisco Camps de golf i Zaplana, amb un PSOE sense rumb (mai no la tingut al País Valencià), no caben baralles estèrils. El país, la llengua i la cultura necessiten compromís, lluita, fermesa i unitat.
Bon cap de setmana,Tot just demà aniré a veure Obrint Pas a Alcanar, formació valenciana amb compromís independentista. Me'n moro de ganes!!!
Emigdi

Oscar Ramírez ha dit...

Hola.
Ha creat una nova enquesta per saber quin dels blogs polítics agrada més a la gent. Com vaig fer amb els altres blogs fa uns dies, he decidit entregar un banner que és un reconeixement per als tres blogs que d'aquí al 31 d'octubre, dia que tancaré la enquesta, tinguin més vots. Espero que t'agradi la idea. Fins ara.

PER L'ESQUERRA I PEL PAÍS ha dit...

Hola Jordi:
Moltes gràcies pel teu escrit sobre el neixement d'INICIATIVA DEL POBLE VALENCIÀ. El saber que hi ha persones de l'esquerra transformadora i plural que veu amb bons ulls l'aparició en l'escenari polític valencià d'aquesta formació és un bon senyal que fa que el nostre treball continue amb més il.lusió, si cal.
Esperem que ICV reconega en el nostre nou partit el seu referent valencià i que això, evidentment, servesca per enfortir els llaços que ens uneixen.
Ja saps que ací estem per a allò que ens necessiteu. Les Terres de l'Ebre podeu comptar amb la gent del País Valencià per allò que faça falta.
Salutacions ecosocialistes.

VICENT BENAVENT
Membre del Consell Executiu d'IPV