4.1.07

Contra el sexisme, que els reis "juguin" en igualtat.



S'apropa el nadal i el consumisme creix i creix. Milers de joguets arriben en mans dels nostres xiquets i xiquetes. Aparentment només són juguets, però, en el fons, el que els hi estem "regalant" són idees i pensaments de la nostra societat.

El joc fomenta la imaginació, la creativitat i la cooperació. Regalar joguines és regalar idees sobre com és el món i sobre què s'espera dels xiquets i xiquetes.

Si volem una societat igualitària, on homes i dones tinguem els mateixos drets per participar i decidir activament, no podem esbiaixar el seu aprenentatge segons prejudicis i estereotips sexistes que determinen el seu futur. El joc determina els valors i les actituds que tindran quan siguin grans. Per això, si volem fomentar la pau no podem perpetuar models on es ressaltin comportaments agressius i violents. Pistoles, metralladores, què aporten als més menuts?

En aquestes dates on augmenta tant el consum també, al meu parer, és important respectar al medi ambient i contribuir al foment del comerç just. Només ambl'esforç de tots i totes podrem canviar les coses...

Així doncs, som molts i moltes els qui esperem que els reis d'Orient siguin responsables, apostant per joguets no sexistes, no bèl·lics i solidaris... Tan de bo els reis - en aquest cas els de la Zarzuela- també optessin per la igualtat i es fessin republicans... Llavors, tot seria més "real" i autèntic, començant per la pròpia democràcia...