25.11.17

UN FUTUR PER UNA CIUTAT MILLOR

Durant aquest novembre, com ve sent habitual, l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat el pressupost per al 2018, uns comptes dissenyats pels senyors Bel i Monclús, que no han rebut cap suport de la resta de grups del consistori.  Més enllà d’algunes millores  reconegudes des de Movem Tortosa- com les partides per construir els columbaris al cementiri o la urbanització de la plaça de la Catedral- la realitat és que ens trobem en uns pressupostos plenament continuistes, que no donen resposta a les necessitats actuals de la ciutat.

Com a primer grup de l’oposició, després d’haver realitzat una campanya durant tot el 2017 per tots els barris de Tortosa i amb la participació de gairebé 3000 persones, hem pogut constatar com la ciutadania ens marca tres grans reptes per a la Tortosa actual: la necessitat de donar una millor imatge de la ciutat, de crear més polítiques per a la creació de llocs de treball, i finalment, de dotar l’Ajuntament d’unes bones polítiques socials per garantir la les oportunitats d’igualtat a moltes famílies tortosines, tocades per l’atur i la pobresa.

De fet, els resultats d’aquest procés de participació no ens ha sobtat gens atès que, certament des de Movem Tortosa, considerem que la imatge de la ciutat ha de canviar de manera radical. La manca de neteja després de la deixadesa de l’actual govern, amb el contracte d’aquest servei caducat des de fa gairebé tres anys; la manca d’un bon enllumenat, amb un 80% dels carrers de Tortosa mal il·luminats després del canvi de sistema que va aprovar el govern de Bel; i finalment, la manca de manteniment de multitud de carrers i places en tots i cadascun dells barris, el que acaben produint és una imatge negativa de Tortosa que afecta a la ciutadania en general, i al sector econòmic en particular, tenint en compte l’actual deixadesa. Calen mesures urgents per capgirar aquesta situació que venim patint des de fa molt temps, fruit d’unes polítiques errònies del senyor Bel amb el suport de Monclús.

Altrament, i també ho hem denunciat molts cops, és preocupant la manca de polítiques socials, tenint en compte que prop del 30% de les famílies de la ciutat estan en perill d’exclusió social o directament en la pobresa; per això, hem insistit i ho continuarem fent, en la necessitat d’impulsar unes polítiques d’ocupació més contundents, com molts ajuntaments del nostre país estan fent ja des de fa anys, amb mesures com la bonificació de diversos impostos municipals a empreses que contractin persones en situació d’atur, o d’altra banda, la realització de polítiques innovadores per ajudar i impulsar el petit i mitjà comerç, tant important per a la nostra ciutat, que està patint i sofrint els embuts de la crisi i de la globalització econòmica que només afavoreix les grans superfícies.

Tortosa és una ciutat amb un gran passat, però també necessitem viure un bon present i , sobretot, generar unes bones expectatives de futur. Necessitem tenir la certesa que el nostre Ajuntament està fent tot el possible per generar una bona imatge de la via pública, per impulsar polítiques socials, i sobretot, per tirar endavant totes aquelles mesures possibles per crear polítiques actives que generin més i millors oportunitats de treball.


Des de Movem Tortosa, continuarem treballant a partir d’aquests objectius i aquestes premisses, a peu de carrer, fent una oposició constructiva i  a la vegada crítica, per fer avançar Tortosa i recuperar, entre tots i totes, amb fermesa i convicció un futur per una millor ciutat.