6.3.08

PODEM CANVIAR UN DIPUTAT DEL PP PER UN D'ICV

Ahir vàrem celebrar l'acte central d'ICV a les Terres de l'Ebre amb la presència de 150 persones. L'acte fou d'allò més interessant, parlant de propostes, reflexionant sobre les majories absolutes del PSOE, del PP, dels acords d'aquests partits amb CiU durant els darrers quatre anys a Madrid i al llarg de la història democràtica de l'estat.

La realitat és que a la circumscripció de Tarragona i les Terres de l'Ebre sembla que tot quedarà igual. L'únic canvi factible pot ser amb el diputat del PP, que el pot perdre a favor d'ICV. Esperem, doncs, que així sigui. Us adjunto la nota de premsa d'ICV Terres de l'Ebre sobre l'acte d'ahir.

INICIATIVA DEMANA EL VOT PER PRENDRE EL SISÈ ESCÓ DE LA DEMARCACIÓ AL PARTIT POPULAR I IMPEDIR UN PACTE PSOE-CiU

El president de la formació ecosocialista, Joan Saura, la candidata ebrenca Amparo Pérez i el cap de llista de la formació a la demarcació del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Lluís Sunyé, van protagonitzar ahir a La Ràpita l’acte central d’Iniciativa Verds – Esquerra Unida davant de 150 persones. El diputat Daniel Pi va aprofitar l’acte per reivindicar la política hidràulica del Govern de Catalunya.

Daniel Pi, diputat al Parlament de Catalunya, va explicar la política d’aigua del Govern de la Generalitat, i va demanar influir a Madrid per tal que l’Estat, a més de no recuperar la política de transvasaments, impulsi una nova llei d’aigües que reculli el principis de la Nova Cultura de l’Aigua. “Si pacten amb CiU”, va dir, “el que recuperaran és la lògica dels transvasaments i les interconnexions de xarxes”. A l’acte també hi va intervenir David Rodríguez, membre de la Comissió Nacional de EUiA i Director del Servei Metereològic de Catalunya, que va fer broma avançant “en exclusiva” la previsió del temps per diumenge, dia de les Eleccions Generals.

La rapitenca Amparo Pérez va demanar el suport de la ciutadania de l’Ebre per tal de prendre el sisè escó de la demarcació al Partit Popular: “Totes les enquestes donen 3 diputats al PSC. Només en queda un en joc, i aquest serà o bé pel PP o bé per ICV-EUiA”.

Per la seva banda, Joan Saura va afirmar que “hi ha dos escenaris que gairebé serien tan dolents per a Catalunya i les Terres de l’Ebre com una majoria absoluta del Partit Popular: una majoria absoluta del PSOE o un pacte PSOE-CiU”. Per tal d’evitar-ho i garantir polítiques d’esquerres i antitransvasistes, el dirigent ecosocialista va demanar “més força per a l’esquerra verda nacional”.

L’acte va acabar amb la intervenció de Lluís Sunyé, que va fer referència als insults rebuts per part del dirigent tarragoní de les joventuts del Partit Popular (Nuevas Generaciones): “davant d’una dreta agressiva i reaccionària, i d’un PSOE que guanyarà les eleccions per que no sap si girar cap a la dreta amb CiU o cap a l’esquerra amb nosaltres, cal que la ciutadania reaccioni”. Sunyé ha recordat que “Zaplana i Acebes han entrat en campanya per donar suport a Rajoy, però Zapatero té tancats a una caixa forta Bono i Rodríguez Ibarra, i segur que després de les eleccions obrirà la caixa forta”. Finalment, Sunyé va demanar el vot per “defensar els drets nacionals de Catalunya a Madrid i proposar solucions justes, lògiques i valentes que ajudin a la ciutadania a viure millor”.

ICV COMUNICACIÓ