25.1.08

TORTOSA I L’EBRE, CAPITALS NACIONALS PER UN DIA.


Aquesta setmana de tots i totes és sabut que el Govern català s’ha reunit a la delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre. D’aquesta forma, Tortosa i el territori s’han convertit en la capital política del país durant un dia.

He llegit les crítiques a la Vanguardia sobre la “contaminació” i el canvi climàtic que provocaven els cotxes oficials que es dirigien cap a la nostra terra. Fa gràcia, però molta gràcia, com aquest diari pro convergent i dretà ara s’interessa pel canvi climàtic i pels temes medi ambientals. No li preocupava que el govern català de Pujol destruís un territori i un riu a canvi de ciment, de diners i de pactar amb el PP?

Sigui com sigui, crec que hem d’estar contents que el Govern d’Entesa Nacional hagi tingut aquest acte simbòlic i ens hagi fet partícips dels batecs de la política nacional. Massa cops ens han deixat de banda des de Barcelona, i cal dir que els dos governs d’esquerres i catalanistes d’aquests últims anys ja ens han portat la cimera de Miravet i aquesta reunió del consell executiu. Aquests fets fan que cada dia la “Catalunya Nova” estigui política i institucionalment més integrada a la resta del país.

A CiU i el PP només els hi queda lamentar-se d’allò que ells no van fer en més de 20 anys, a part de traïcionar-nos durant els seus últims pèssims anys de govern: ni estatut nou –frenat pel PP- i amb un projecte d’un macro transvasament seguint les ordes d’un partit nacional a canvi de no perdre el poder.

1 comentari:

emigdi ha dit...

Jordi,
Aquest diari barceloní amb un simple article va fer molt mal a l'estructuració nacional catalana. Una nació sense estat té identitat dèbil, i amb aquesta demagògia centralista col·laboren a debilitar-la encara més, ja que persones de comarques es poden sentir alienes al projecte nacional a reivindicar. A més, el més lamentable és que si Tortosa hagués rebut una visita dels borbons, l'haurien beneïda i no els hauria importat la contaminació ni els diners que comporten aquesta mena de visites.
Em felicito del fet que el govern català es reunís a la ciutat, és una cosa simbòlica però la societat també necessita (i molt) els símbols. Llàstima que la cimera de Miravet, que va ser també històrica, però, la van fer miques a la Moncloa.
Per cert, Jordi, sempre tens unes paraules especialment "carinyoses" per als convergents, es notes que te'ls estimes molt.
Bon cap de setmana,
una abraçada,
Emigdi