20.11.07

CIU I LA MANIFESTACIÓ DE DISSABTE

Respecte a la manifestació d’aquest dissabte, el senyor Puig (recordar que fou el conseller de medi ambient i transvasament) va afirmar que mentre el president d’ICV, Joan Saura, fos conseller d’Interior de la Generalitat “el desordre camparà per Barcelona i Catalunya”.

Aquestes declaracions posen de manifest una vegada més que la dreta catalana no han digerit que ICV sigui la responsable de la Conselleria d’Interior; de fet, demanaven la dimissió de Saura pràcticament des d’abans de prendre possessió del càrrec.

Per això caldria que el senyor Puig preguntés als ex consellers dels governs de CiU sobre seguretat i potser en sabria alguna cosa més. Puig s’apunta, d’aquesta forma, a l’escola d’Acebes utilitzant sense escrúpols les qüestions de seguretat, amb mentides. Segons aquesta teoria, el govern basc es culpable de la “kale borroka”, el govern català és culpable d’incidents com els de dissabte. Sembla que la dreta espanyola i catalana no suportin que algú pugui parlar o gestionar la seguretat si no són ells.

Finalment, recordar al senyor Sirera i al PP (Piqué literalment ha fet el “vueling” d’aquest partit) que també ells poden donar molt poques lliçons sobre seguretat: a Madrid, on governa el PP, és on es va produir la setmana passada la mort del jove antifeixista.

En definitiva, seguirem parlant del senyor Puig, aquell home que més d'una vegada va haver de marxar corrent de les Terres de l'Ebre a causa de la "inseguretat ciutadana"; ara, aquest home s'atreveix a utilitzar-la per erosionar el Govern d'Entesa Nacional... Què hi farem, són coses que s'han de fer per sortir a la foto, i tal com diu el seu company Duran i Lleida, treballar per evitar que partits com ERC o ICV tinguin responsabilitats que només ells poden tenir per allò que els caracteritza: la divinitat i la supremacia respecte els altres.

6 comentaris:

Robert Bellaubí ha dit...

Vols dir que els divins i els prepotents no sóu vatros, quan no permeteu que se us faci una crítica? ja estem acostmats a la manera de fer d'iniciativa, la manera de signar a favor del tunel de bracons i baixar a manifestar-se, o la de manifestar-se contra l'abocador de Tivissa, i ampliar la seva capacitat, i l'origen dels seus residus. La mateixa manera de fer que parleu d'aigua, però que fan un tranvàs a Cantabria i no dieu ni piu, i que no diuen res pel port aventura que faran a l'aragó. Esta és la vosta manera de fer.

Entesa Nacional? que ni us recordeu que vol dir la paraula "nacional"!! a que bé això? si tots sabem que feu seguidisme del psoe. Natros almenys podem triar pel bé de Catalunya. Vatros no podeu fer ni això!

PEr cert, també anireu a la mani de l'1 de desembre? o no hi anireu perquè està la dreta catalana???? Menys esquerres i dretes i més país!

emigdi ha dit...

Jordi,
Felip Puig també em cau com a una patada als collons, com l'amic al qual dedicaves el teu darrer post. Tot i això, les crítiques entre partits són ben lògiques, i si s'esbraven amb la boca ja em va bé. Ja saps que sempre s'ha dit que el PSOe d'aquí li va clavar un gol a ICV donant-li aquesta conselleria. Un convergent amic meu, el dia en què es configurà el primer tripartit em va dir: Està bé que Saura hagi de ballar amb els Okupes, que tots són d'ICV. No sé si tu et sents Okupa (aquí entre natros, només et faria falta això!!!ja m'entens).
D'altra banda, has raonat molt bé el post, i has fet una bona defensa del fet que aquesta conselleria estigui en mans del vostre partit. Quan ells manaven, a més, també hi havia manifestacions violentes, i n'hi haurà amb qualsevol partit.
A dormir, que ja toca.
Una abraçada,
Emigdi

________________________________ ha dit...

Robert,

Massa anys heu governat que no veieu la prepotència que porteu a dins, carcateritzada personalment pel refundador del catalanisme, senyor Mas.

El vostre nacionalisme té la credibilitat que té després de "triar" pel "bé" del país el pacte amb el PP durant 8 anys, que entre moltes mostres deixades, a les TE ens fotia l'aigua i la dignitat territorial.

Pots criticar el que vulguis, i de fet, jo he fet autocrítica de moltes temàtiques, però si llegeixes el que dic és que no val fer demagògia amb la seguertat i llençar tanta crítica a la policia nacional catalana només per erosionar ICV. L'editorial de El Punt d'ahir t'ajuadarà a entendre el que et vull dir.

Sobre menys esquerres i dretes i més país et responc que una cosa no treu l'altra: més esquerres i més país.

A la manifestació de l'i de desembre fa dies que ICV ha dit que anirà a l'igual que EUiA i, entre altres coses, hem aconseguit que al manifest també es parli de la defensa del transport públic al nostre territori i la nosta nació.

Jordi Jordan

emigdi ha dit...

Jordi,
Ja veus que hi ha gent amb ideologies molt diferents. Tots podem ser molt contundents defensant els nostres postulats. En el darrer post que Robert Bellaubí ha escrit al seu bloc, parla que ERC són els pitjors de tots. Senzillament, crec que de vegades no som conscients d'allò que diem. Hi ha un PP i un PSOE espanyolitzats, i els pitjors són uns que no et donen el poder en un moment puntual. A més, com si en tinguessin l'obligació! Ja saps que sempre evito confrontacions esquerra-dreta, perquè el meu interès és sempre Catalunya i els Països Catalans, malgrat que els meus ideals són totalment esquerrans (els coneixes prou bé, malgrat que no en faci un camp de batalla). Tots els partits fan errors, i hi ha polítics que estarien millor a casa seua (Duran segur, Puig...no m'agrada però...). Quant a ICV, si aconsegueix crear-se una imatge pròpia, alliberada del PSOE, pot tenir un espai molt més ample i ser molt més positius en l'aspectre polític actual. Saps que t'ho dic des de l'apreci, tots teniu dret a tenir els vostres ideals i els vostres lligams.
Una abraçada,
emigdi

Robert Bellaubí ha dit...

Hola Jordi,

Hem governat molts anys, sí. Molta gent reclamava un canvi, sí. Però em sembla que el canvi ha sigut a pitjor. El pes econòmic de Catalunya dintre d'espanya, i d'europa a baixat molt en aquest darrers anys, sense comptar el fort presitigi social i institucional que ha quedat sota mínims.

Al comentari anterior, no he entrat a dir si l'actuació dels mossos va ser o no contundent. Solament et comentava que no accepteu les crítiques, justament un partit que si d'una cosa s'ha caracteritzat sempre és a la crítica per la crítica, el no pel no.

No sé que és pitjor! convergència no va fer Aznar President. Vatros heu permès tenir a ZP al balcó de la Generalitat, i esteu governant amb un líder del PSOE. Si vols parlar d'aigua, podem parlar d'aigua, i parlem de caudal mínim, de caudal continu, de treure poder a les hidroelèctriques, de protecció del Delta, del transvàsament a Cantabria, de l'allargament de la tuberia del CAT, de la concessió per a dos camps de golf més a Salou... podem parlar, ja que IC porta la cartera de medi ambient. Així que estic obert el debat.

He de reconeixer que era el primer cop que entrava al teu bloc, així que no he pogut mirar articlees anteriors, i no he pogut observar aquesta postura teva. Tampoc vaig poder llegir el punt ahir.

Molt bé per lo de més esquerres i més país. Demostre-ho! `

i per a finalitzar, espero ens veiem el dia 01!

Salut!

Robert Bellaubí ha dit...

Emigdi,

que consti que jo no estic en contra d'Esquerra, ni del que ha representat i representa aquest partit! el que vull donar a entendre amb els meus comentaris sobre esquerra, és que ells que tan independentises i catalanistes són, estan donant el poder directament a moncloa. Ells diuen que tenen la clau, que ho demostren. A més, jo no sóc l'únic que critica a l'actual cúpula d'esquerra, els mateixos militants ja ho fan.

I pel que dius d'IC, penso igual com tu, veig a un partit massa lligat als socialistes. M'agradaria escoltar ara aquells discursos que feia en Ribó o el mateix Saura a la tribuna del Parlament...