10.6.08

UN RIU DE LLIBERTAT


Durant els dies 20 i 21 de juny Sant Carles de la Ràpita i Tortosa acolliran les Primeres Jornades Antihomofòbia “Un riu de llibertat” que organitza l’Associació per la Igualtat de Gais i Lesbianes de les Terres de l’Ebre (AIGLTE), en les quals participaran associacions de Catalunya, País Valencià, Balears i Aragó. També es donaran els premis “Un riu de lliberat” i “Un riu d’opressió”, instaurats aquest any.
Segons ha explicat Frederich Sancho, president de l’AIGLTE, les jornades “tenen com objectiu promoure la igualtat i la justícia social del col•lectiu gai i lesbià a les Terres de l’Ebre a través d’activitats reivindicatives, lúdiques i culturals”. De fet, Sancho ha ressaltat que “les jornades tenen com objectiu visibilitzar el col•lectiu gai i lesbià de les zones rurals i ciutats petites, que a l’igual que a les urbs més grans també és un 10% de la població total”.



Sancho ha afirmat que les jornades “es celebren una setmana abans que el 28-J per rememorar a casa nostra el dia de l’orgull gai i lesbià, i que aquestes estan obertes a la participació tothom, independentment de la seva condició sexual; només cal que sigui gent que tingui la llibertat i la tolerància com a ideals bàsics”.



Les activitats es duran a terme el 20 de juny al casal El Maset de La Ràpita, però sobretot es centraran a Tortosa el dissabte 21 de juny. Des de les 17.00 fins les 21.00 hores hi haurà activitats culturals i reivindicatives a la seu de CCOO i finalment, a partir de les 12.00 de la nit, la primera festa Antihomofòbia al pub Andrògina de la mateixa ciutat.



Premis “Un riu de llibertat”, “Un riu d’opressió”



L’entitat ha destacat la instauració d’uns premis anomenats “Un riu de llibertat” i “Un riu d’opressió” que tenen com objectiu felicitar i denunciar persones, col•lectius i institucions que hagin defensat o marginat respectivament el col•lectiu gai i lesbià ebrenc. Entre els tres primers nominats hi ha: l’Ajuntament de La Ràpita (per ser la primera institució en penjar la bandera gai el 28 J de 2007 al balcó consistorial), Emigdi Subirats (escriptor que habitualment defensa a la premsa el col•lectiu gai i lesbià) i el Casal Panxampla (per la realització de diferents campanyes de conscienciació a favor de la diversitat sexual). D’altra banda, la resta de nominats són el Bisbe de Tortosa (pels seus articles homòfobs), les agressions homofòbes ocorregudes a Amposta els darrers anys, i finalment, Daniel Arasa, periodista d’origen tortosí i impulsor de les manifestacions en contra del matrimoni gai.

2 comentaris:

Jordi Roig i Valldepérez ha dit...

Molt bona iniciativa! Trobo que hi ha molta feina a fer per sensibilitzar la població en les petites zones rurals o pobles del territori. Tot el meu suport al col•lectiu gai i lesbià i al seu president, ànims Frederich!!!

cortazariana ha dit...

Muy buena iniciativa, claro que sí.

Asirys